19:00

Nora BK

Referat: Frövi IK - Nora BK

Vinst i kampen om Bergslagen
Årets första Bergslagsderby spelades hemma mot Nora. Frövi vinner med 4-3 i en svängig och spännande kamp.

I spelminut 1 lyfter Nora (NBK) en långboll som medför att man kommer in i boxens högra kant och avslutar med ett skott som gick högt över. I spelminut 4 spelar Stoffe och Oscar sig förbi NBK på egen högerkant och sedan kommer en passning till Manuel som passar vidare till Runa som skarvar vidare en djupledare till Höijer som är före utrusande målvakt, rundar mv, och placerar sedan säkert bollen i mål (1-0) - kanonstart på derbyt och ett väldigt fint spel av Frövi. Minuten senare kommer gästerna upp i ett anfall efter lite slarv på mitten i FIK och avslutar med ett skott utifrån som Ludde i FIK-målet enkelt fångar i skopan. I minut 6 testar Runa en instickare mot Kevin men Noras mv är med och hinner före på bollen. I minut 7 visar Stoffe sin stryka och bryter ett Noraanfall på ett bra sätt. I minut 10 spelar Erik in till Kevin, som vänder om inne i boxen, och vänsterbössan sitter säkert bakom Noras mv och 2-0 till FIK. Minuten senare är FIK nära att få till en jättechans men insticket till Runa räddas upp av utrusande mv. I minut 12 sätter Jesper fart och är på väg at komma loss på offensiva vänsterkanten men en bra glidtackling från NBK medför att bollen går till hörna för FIK men tyvärr signalerar domaren för inspark. I minut 14 testar NBK att anfalla på högerkanten men Erik är stark och avvärjer anfallet på bästa sätt. I minut 17 lyfter Wille M en boll till Runa som får med sig en hörna när han försöker bryta sig in i boxen. I hörnans andra våg lyfter Erik in bollen i boxen och en Noraspelare nickar bollen uppåt och bollen är kvar inne i boxen. Oscar jobbar och stressar en Nora-spelare och i duellen går bollen till Höijer, som finns lite till vänster i boxen, och bredsidar en halvvolley upp i målvakts vänstra hörn - ett klassmål och FIK leder med 3-0 . Vid några tillfällen försöker NBK få till anfall via sitt mittfält men Manuel i FIK är stark och vinner många härliga dueller och gör NBK frustrerade. I minut 22 får Runa chansen och testar vänsterfoten men skottet som kom från straffområdslinjen räddas av mv. Höijer får bollen i minut 24 och går förbi på högerkanten och det kommer ett bra inlägg men mv lyckas vara först på bollen. I minut 26 stressar FIK NBK och sedan fångar Runa upp ett felpass och gör en instickare till Höijer som trycker till men bössan gick precis över ribban. NBK testar ibland att lyfta lång in mot mitten men Calle och Wille M i FIK-försvaret är stabila och avvärjer försöken. Nora får en frispark strax utanför straffområdet i minut 27 och testar ett direktskott som gick en bit utanför. I minut 29 kapas Kevin och hela Fröjevi förväntar sig frispark och minst ett gult till Noraspelaren men ingen signal (?) och här börjar tyvärr domatrion tappa matchen. I minut 32 spelar NBK en instickare in i boxen där Ludde går ut och är först på bollen och sedan i duell men en motståndare slås bollen ur Luddes händer och bollen går till en Noraspelare som enkelt kan placera bollen i nät och Nora reducerar (3-1). Både Ludde och en NBK-spelare bekräftade att Ludde hade bollen... I minut 33 spelar Oscar fram Jesper som tar sats och trycker iväg bössan men bollen täcks på vägen. I minut 38 händer något som inte hör hemma på en fotbollsarena då en Noraspelare slänger iväg bollen mot ett litet barn på läktaren - gult till spelaren. I minut 42 kommer Alex på högerkanten och slår ett fint inlägg mot Runa som möter med pannan men nicken gick retligt över ribban. Inga fler chanser i första så 3-1 på tavlan.
I minut 49 kommer ett slarvigt uppspel från FIK men en bra glidtackling från Kapten Calle Berg avvärjer ett bra NBK-läge. Minuten senare kommer en FIK-omställning och Kevin går på bollen och mv rusar ut, mv kapar Kevin inne i straffområdet men ingen signal och stor frustration på Fröjevi, sedan tar mv upp bollen utanför s-linjen men återigen uteblir signalen. I minut 51 får NBK en frispark som lyfts in i boxen men Ludde är bra i luften och går ut och plockar bollen på bästa sätt. I minut 52 spelas Alex fram på högerkanten och det kommer ett inlägg mot Kevin, som finns i ett bra läge, men bollen blir tyvärr lite för hård annars en väldigt bra chans. NBK får komma in lite för lätt i boxen i matchminut 53 och det kommer ett avslut som Ludde räddar men returen slås i mål och 3-2 på resultattavlan. Minuten senare kommer ett skott, en bit utifrån, från Nora som går i överribban. Jonas är på väg förbi en motståndare men stoppas med ett brottargrepp och frispark till FIK. Eliott testar ett lyft mot bortre krysset men boll strax över ribban. I minut 58 är Kevin väldigt nära att komma loss på högerkanten men en lång fot hos gästerna sätter stopp för en bra chans för FIK. I minut 61 får NBK komma lite för lätt in i boxen och sedan kommer ett avslut som går in i mål och det är kvitterat (3-3). FIK får en bra chans minuten senare då Erik kommer in med hög fart i boxens vänstra sida men NBK lyckas avvärja ett bra skottläge. Minuten senare får NBK en hörna som lyft in i boxen och Alex starka huvudspelare nickar bort bollen. I minut 67 slår Loui en fin yttersida till Kevin som inne i boxen stoppas med en fasthållning men ingen signal (?) och sedan lyckas mv täcka inspelet från kanten. I minut 69 vinner Holmen en duell och i situationen direkt efter duellen hålls han fast när han jobbar hårt på bollen villket medför att Noras mv kan gå ut och avvärja FIK-chansen. En kraftig obstruktion men tyvärr ingen signal. NBK testar ett skott en bit ut på offensiva högerkanten, i minut 71, men avslutet går långt utanför. I minut 72 kommer Alex på kanten och ända sättet för gästerna stoppa Alex är att använda felaktiga metoder och frispark till FIK på offensiv planhalva. I frisparkens 2:a våg kommer Runa in i boxen och skall precis trycka iväg bössan då det kom en signal för offside. Nora spelar till sig en hörna i minut 73 som lyfts in i boxen som sedan Ludde visar sin klass då han greppar andra bollen på ett bra sätt. Runa spelar fram Höijer, i minut78, och går förbi sin motståndare och sedan kommer ett inlägg men NBK lyckas tåa bort bollen framför flera FIK:are i bra lägen. I minut 85 visar Jesper sin styrka då han håller bort flera motståndare och sedan får med sin en hörna framför frustrerade motståndare. I minut 88 kommer 4-3 och Fröjevi kokar. Målskytt Kevin fint framspelad av Runa som visade sin styrka då han bröt sig in i boxens högra sida och avslutade med ett elegant inspel till Kevin som placerade in bollen i nät. I minut 90 får Oscar ett skott läge (på s-linjen) men boll över ribban. Nora försöker en sista gång, på övertid, men Calle visar sin styrka och rutin och täcker ut det långa lyftet och boll till inspark och sedan jublar Frövi till 3 härliga och viktiga poäng.
Mer kamp i matchen än skönspel men tre poäng är tre poäng.